Bilars ljudsystem…

De flesta bilar, särskilt sådana som tillverkats 10 + år sedan, har ett rått och väldigt irriterande ljudsystem att lyssna på vissa har till och med kassettdäcksspelare. För lite investerad tid och lite pengar, kan man få en mobil underhållningscentral i bilarna. Jag har provat hos en kompis som bor i Umeå.

Huvudenheten = Hjärnan hos ditt system. Det finns många märken och alternativ där ute. Kenwood, Pioneer och Sony är top of the line i denna kategori.

Köp kablagen för huvudenheten och ditt fordon. Matcha färgerna på de selar eller följ det medföljande diagrammet. Detta gör det mycket enklare att installera och senare ta bort huvudenheten om du väljer att flytta den mellan olika bilar. Behöver du veta mer om bilar i Umeå, lindholmsbil.se.

Köp den bästa kvalitet på högtalare som du har råd med. Oavsett hur mycket du spenderar på en förstärkare eller en huvudenhet, har du låg kvalitet på dina högtalare, kommer du att få dålig ljudkvalitet. Högtalare kommer från små diskanter till + subwoofers. Generellt ger en mindre högtalare tydligare toppar och större högtalare ger djupare dalar. Mellanregisterhögtalare finns i 2 sätt (spelar högt och lågt) och 3 sätt (spelar högt mellanregister och dalar). Självklart, desto mer det låter om en högtalare kan spela, desto bättre kommer det att låta.

Förstärkare bör anpassas till högtalare av samma RMS-effekt, annars kan en förstärkare förstöra ett system. En låg kvalitet eller ett lågt slutsteg anpassade till höga högtalare, skulle inte dra full nytta av den högtalarens kvalitet. En alltför kraftig förstärkare kommer att blåsa sönder högtalarna i ett par månader.

Dags att bege mig hemåt från Umeå, med mitt nya sköna sound i bilen.